Uskutoční sa nový rusínsky festival

Milí priatelia, účinkujúci, partneri festivalu a všetci, ktorí ste a budete súčasťou príprav a konania nového rusínskeho festivalu – Festivalu kultúry Rusínov Slovenska (uskutoční sa 20. – 26. mája 2013 vo Svidníku), sme radi, že sa pri zrode nového festivalu podieľa toľko veľa šikovných ľudí, talentovaných umelcov, ochotných sponzorov a partnerov. Veríme, že spoločnými silami položíme v roku 2013 pevné základy festivalu, ktorý časom prerastie v kultúrnu udalosť porovnateľnú s poprednými európskymi festivalmi. Dúfame, že vložený čas, vytrvalosť, energia a nadšenie nás všetkých prinesie očakávaný výsledok.

Spúšťame oficiálny web festivalu, ktorý bude záznamom jednotlivých ročníkov; a facebookovú stránku festivalu, na ktorej vytvárame priestor pre komunikáciu a zdieľanie zážitkov z diania festivalu. Ako môžete pomôcť festivalu? Rozšírte vo vašom okolí (členom súboru, vašim partnerom, rodine, priateľom, atď.) myšlienku nového rusínskeho festivalu. Stačí málo, vyberte si aspoň jednu s možností nižšie:
1. Zdieľajte web http://www.rusinskyfestival.sk mailom, na facebooku, alebo iných sociálnych sieťach, zdieľajte svoje nadšenie,
2. dajte Like (Páči sa mi) na fanúšikovskej stránke festivalu
https://www.facebook.com/Rusinskyfestival
3. zdieľajte fanúšikovskú stránku mailom, či medzi priateľmi na facebooku, alebo iných sociálnych sietiach,
4. pridajte svoju účasť v udalosti na facebooku – https://www.facebook.com/events/236956969777551/ ,
5. pozvite do udalosti svojich priateľov a známych,
6. prepošlite tento mail svojim priateľom a známym,
7. ak používate twitter, sledujte https://twitter.com/rusinskyfest aj na twitteri,
8. ak máte blog, môžte zdieľať novinku na ňom; správa a obrázky k tomuto účelu sú pripravené v presskite — http://rusinskyfestival.sk/press/
Viacerí z Vás tiež vyjadrili záujem, že by chceli si vytlačiť plagát festivalu (aby ho mohli vylepiť vo svojej obci), či umiestniť reklamný banner na svojich webových stránkach. Potrebné súbory budú k dispozícii v 2. polovici apríla, v prípade záujmu nás kontaktujte odpoveďou na tento mail (press@rusinskyfestival.sk ), budeme Vás následne informovať, keď budú pripravené.

Ak objavíte nedostatok, či už na webe rusínskeho festivalu, alebo na facebooku, píšte priamo na admin@rusinskyfestival.sk , aby sme mohli promptne pracovať na jeho odstránení. Ďakujeme vám všetkým za pomoc, a za to, že ste súčasťou rusínskeho festivalu. Tešíme sa na stretnutie vo Svidníku.
Za organizačný výbor rusínskeho festivalu zdraví
Branislav ŠANDALA, press@rusinskyfestival.sk